Forord

En turnering uden tabere. Vi går op i det. Vi spiller for at vinde. Selvfølgelig gør vi det.

Men selv om cifrene ikke altid fortæller det, er der ingen tabere i UdsatteLigaen.

Nej, det er ikke Messi eller Ronaldo, der dribler rundt på banen – det er til gengæld mennesker, der har overvundet en langt større og hårdere kamp end de største stjerner i verden. Kampen mod sig selv. Kampen for at komme ud af misbruget og mismodet. Kampen for igen at være del af et sundt fællesskab.

Alle, der har spillet fodbold, kender følelsen af fællesskab. Følelsen af samhørighed. Følelsen af at opnå noget sammen.

Det er det, fodbolden kan. Intet sted i verden er federe for fodboldspillere end et omklædningsrum. Intet i fodboldens verden er federe end at sidde sammen efter en hård kamp og se tilbage på frugten af fælles arbejde, fælles anstrengelser.

Deltagerne i UdsatteLigaen har alle en hård kamp bag sig. En personlig kamp. Måske den stadig er i gang. Måske den stadig er forbandet hård.

Men fodbolden kan hjælpe. Fordi den giver et fællesskab. Fordi den giver venner. Fordi den giver håb og indhold i tilværelsen.

Og ja, vi spiller stadig for at vinde, det gør man altid.For selv om man måske føler, at man kommer fra bunden af samfundet, vil man jo stadig gerne prøve at være helt på toppen. Af ligaen. Af livet.

Men i bund og grund er vi alle vindere. For UdsatteLigaen er turneringen uden tabere.

God kamp og god fornøjelse.

Om Udsatteligaen

UdsatteLigaen er de socialt udsattes svar på SuperLigaen, det er gadefodbold hvor rammerne er sat sådan, at selv de dårligst stillede borgere kan være med. Banen er lille og overskuelig, kampene varer kun 7 min, og sidst skal man kun være 3 personer på et hold – det gør det nemt at stille et hold. 
 
UdsatteLigaen kan samtidigt være det lyspunkt, i en ellers hektisk hverdag, der kan give livskvalitet og måske skabe mod samt motivation til forandring – gode oplevelser kan alle have glæde af, og det er det Vi vil med UdsatteLigaen, skabe gode dage med gode minder. UdsatteLigaen kan samtidigt betragtes som en introduktion til det forenings Danmark, der ofte kan være vejen videre til job eller andre muligheder.

Reglerne

UdsatteLigaen spilles over 5. turneringsdage.
Der kan samles point i de 3. bedste placeringer. dvs. ved deltagelse i mindst 3 turneringer kan turneringen vindes.

Sådan fordeles point

1. plads = 4 point 
2. plads = 3 point
3. plads = 2 point
4. plads = 1 point

Regler

Der spilles med 3 mand på banen. Et hold må bestå af 5 mand.

Varighed af kampe: 7 min.

Skydes bolden ud af banen, foretages der indspark.

Dommeren bestemmer.

BAGOM UDSATTELIGAEN. FOTOS OG TEKST.

2. Runde af udsatteligaen. Læs historien her:

3. Runde af udsatteligaen. Læs historien her:

4. Runde af udsatteligaen. Læs historien her:

5. Runde af udsatteligaen. Læs historien her:

UDSATTELIGAENS AMBASSADØRER

JAKOB LOSE

pB196UsV_400x400

KAREN SANDRINI

Skærmbillede 2020-12-31 kl. 13.43.26

ANDERS KRONBORG

Anders Kronborg